twitter

16 Aralık 2019 Pazartesi

Saban Yıldırım Geri Döndü: Sakaryaspor 2019/2020



Uzun süredir bloga yazmıyordum. Baba Mirası Sakaryaspor 2019-2020 sezonunun 16. haftasında eski teknik direktörü Şaban Yıldırım’ı sayısını hatırlayamadığım kez tekrar göreve getirince bende yeşil siyah aşk yeniden alevlendi. Sezon başında Abdullah Ercan gelince zaten 10 hafta bile dayanamaz demiştim. Nitekim 3 haftada 2 mağlubiyet 1 beraberlik alınca gönderildi. Dördüncü hafta teknik direktörlüğe bir başka eski ünlü futbolcu Suat Kaya getirildi. Ancak o da Sakarya’da kalıcı olamadı. Galatasaray efsanesi Kaya, 11 maçta 5 beraberlik, 5 mağlubiyet, 1 yenilgi aldı. Kaya’nın ardından Sarıyer’de aradığını bulamayan Şaban Yıldırım on altıncı haftada takımın başına getirildi.

                                              

Kahramanmaraş maçıyla Şaban Yıldırım Atatürk Stadı'nda seyircisinin önüne çıktı. Klasik 4-2-3-1 şablonuyla başladı. Yeşil siyahlılar Abdülaziz ve Berk İsmail Ünsal’ın golleriyle iki sıfırlık net bir galibiyet alırken, hoca da iyi bir başlangıç yaptı. Hoca, bu maçta Bekir İrtegün’ün sakatlığı ve Serkan Odabaşoğlu’nun kırmızı kartı ile Bayburt deplasmanında kadroyu değiştirmek zorunda kaldı. Aşağıda Bayburt maçındaki Sakaryaspor dizilimini görebilirsiniz.

Bayburtspor Maçı 19/20 TD: Şaban Yıldırım

Sol bek Canberk Özdemir temposuyla kendini gösteriyor. Canberk süper ligde oynayabilecek kalitede bir sol bek. Kondüsyon olarak iyi seviyede ama asist sayısını artırmak için ortalarını geliştirmesi gerekiyor. Geçen yıl Dilaver Güçlü’nün rolünü bu yıl Abdülaziz Solmaz üstlenmiş. Hücumları zaman zaman tek başına sürüklüyor. Dilaver takımı playoff finaline taşımıştı Abdülaziz aynı performansı gösterebilecek mi göreceğiz. Berk İsmail, Şaban Yıldırım ile gollerine devam ediyor; formu sevindirici ama bir üst lige çıkmak için başka bir isimden de gol katkısı elzem… Orta sahada Denis Taşkesen ve Fatih Aydın sezonun geri kalanında önemli katkı vermesi gerekiyor. Berkay Can ve Ümit Yasin ikilisi bu lig için yeterli ama takım savunmasındaki problemler Sakaryaspor'un çok pozisyon vermesine neden oluyor. Bu problemi çözmek için devre arası kampı önemli bir fırsat olacak. Sakaryaspor’un uzun yıllardır yeterli katkı alamadığı pozisyonlar  10 numara ve sol forvet pozisyonları… Umut Sözen bilekleri iyi, oyun görüşü de fena olmayan bir isim ama skor katkısı çok sınırlı bu durum maalesef onu Sakaryaspor'un 10 numarası yapmaya yetmiyor. Aynı şekilde Okan Baydemir de geçen yılki Zahit Fındık gibi skora katkı verme noktasında sınırlı kalıyor. Kalede problem yok Oğuz Çalışkan güven veriyor. Yedeklere baktığımızda stoperde 2000 doğumlu Cihat Aktaş’ın gelişimini takip ediyorum. Ayakları iyi, uzun pasları ile dikkat çekiyor ama posizyon bilgisini geliştirmesi gerekiyor. Özgür Kedikli’yi ön liberoda 3. Lig döneminde severdim. Son performansını izleyemedim.


Bu yıl çok kötü başlayan sezonda üst lig için şansımız zor gözüküyor ama yeşil siyah mucizesi için takipte kalmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder