twitter

16 Şubat 2015 Pazartesi

Ankara Demir-Sakaryaspor / Efsane geri dönebilecek mi ?


Uzun bir aradan sonra Sakaryaspor maçına gitme fırsatım buldum. İstanbul deplasmanlarından sonra bu seferki durağım Ankara oldu. İstanbulspor’la Süper Lige çıkma mücadelesi yapan takım ile Ankara Demirspor karşısında izlediğim takımlar farklı ama yeşil siyah forma ve Tatangalar hep aynı. Şimdilerde 3. Ligde eski günlerine dönme savaşı veren efsane Sakaryaspor ligde lider konumda ama oynadığı futbol pek tat vermiyor.

Sakaryaspor Süper Lige çıkma mücadelesi verdiği 2008 yılında forvette Burak Akdiş ve Ferdi Başoda ile Hüsnü Özkara yönetiminde liderliği uzun süre elinde tutmuştu. Özellikle Ferdi ve Burak’ın uyumu takıma seviye atlatmıştı ama yeşil siyahlılar ligin son haftalarında ilk ikiye girememiş ve ezeli rakibi Kocaelispor’a geçilmişti. Playofflarda ise Ali Sami Yen’de kapalı alttan takip ettğim maçta  Boluspora 2-0 öne geçtiği maçta penaltılarla kaybetmişti.

Bu sene 3. Lig lideri Sakaryaspor bende 2008 yılındaki takıma benzer bir izlenim bıraktı. Takım özellikle ilk yarı sahada çok dağınıktı. Kimin nerede oynadığı beli olmayan bir diziliş Teknik Direktör Ercüment Coşkundere’den memnun olmayan taraftarı haklı çıkarır cinstendi. Takımın en çok gol atan oyuncusu Abdülkadir Akyıldız’ın olmayışı hücum hattının efektifliğini büyük ölçüde kaybetmesine neden olmuş. Tabii ki tek neden bu değil. Kadir’in yerine tek santrafor olarak görev yapan Gökhan Yazıcı fizik üstünlüğünü topları indirme ve dağıtma konusunda kullanamadı. Bu işi yapamayınca geriye de pek bişey kalmadı açıkçası. Ankara Demir daha disiplinli bir takım olarak özellikle 90 numaralı sol bek Volkan Çekiç’i defansif açığını çok iyi kullandı nitekim golü de kaleci Yavuz’un hatasıyla o kanattan buldu. Sakaryaspor’da stoperler İbrahim ve Sertaç iyi bir profil çizdiler kanaatimce takımın liderliğinde bu iki isim önemli bir rol oynuyorlar. Onlara destek veren isim ise tartışmasız Sakaryaspor’un en iyi oyuncusu 6 numaralı formasıyla box to box orta saha Özgür Kedikli. Özellikle ikinci yarı oyuna ağırlığına koyarak takımını öne taşıyan isim oldu. Yanında oynayan 21 numara Gökhan Şen ise izlediğim en kötü orta saha performanslarından birini sergiledi. 90 dakika içinde seyirciye bu takımda ilk on bir çıkmasını açıklayacak için bir neden sunamadı. Aldığı her topu yana geriye oynayarak takımı geriye götüren isimdi. Sağ bek Aykut vasat bir performans ortaya koysa da defansif açıdan yerinde müdaheleleriyle güven verdi. Sol açık Buğra iyi niyetli bir oyuncu ama fiziksel temastan kaçması Sakaryaspor’u bir golden etti. Yine de Buğra maçın Sakaryaspor adına iyilerinden biri olarak değerlendirilebilir. Volkan’ın defansif eksikliğini düşünürsek geriye daha çok yardıma gelmesi gerekiyor bu ekstra görev onun hücum aksiyonlarındaki etkinliğini doğal olarak azaltan bir faktör. Sağ açık kaptan Levent Demiray ilerleyen yaşına rağmen neden bu takımda ilk on bir ve kaptan olduğunu saha içindeki hareketlerinden çok saha dışındaki vakur tavrı ile kanıtlıyor. Seyirciye, oyuna ve rakibe saygı duyan kaptan eski günlerinden uzak olsa da Sakaryaspor ruhunu taşıyan ve hissettiren bir oyuncu olarak sahada olmayı hak ediyor. Forvet arkası Pusat ise sakatlanana kadar takımın en iyisiydi kısa süreli sakatlık sonrasında da top tutma ve teknik becerisiyle takımını ilerde tutan oyuncu olarak ön plana çıktı fakat anlaşılmaz bir sebeple oyundan alındı ve yerine sahada hiç varlık gösteremeyen Mustafa Akgün girdi. Maç genelinde Ankara Demir galibiyeti hak eden taraftı. Sakaryaspor bu mağlubiyetten gerekli dersleri almalı.

özgür kedikli


Maç sonunda bütün takımın başları önde 1000 kişilik Sakaryaspor seyircisi önüne gelerek taraftara saygısını göstermesi günün en güzel hareketiydi. Direk soyunma odasına giderek onca yolu gelmiş seyirciye haksızlık eden kaleci Yavuz da Kaptan Levent’in sağduyusu sayesinde soyunma odasından gelerek seyirciyi selamladı. Sakaryaspor çok iyi bir takım değil fakat seyircisi ve şehirdeki futbol ruhuyla takım 2. Lige çıkmak için hala en güçlü adaylardan biri. Bunu sağlayacak en önemli faktör de futbolcu ve taraftar birlikteliği olacaktır. Nitekim yönetim ve hocalardan yana Sakaryaspor’ûn şansı hiç gülmemiştir.

Sakaryaspor kendi evinde oynadığı maçları muhteşem seyirciyle kazanabilir. Deplasmanda ise takımını yanız bırakmayan Tatangalar için Ercüment Hoca’nın takım üzerine biraz daha düşünmesi ve oyuna müdahalelerinde geç kalmaması gerekiyor. Vefakar Sakaryaspor taraftarı kötü gününde de takımını yalnız bırakmayarak Karasu yolundaki yeni stadda Süper lig heyecanını yaşamayı fazlasıyla hak ediyor.


Not: Ankara Demir yönetimi de Sakaryaspor geliyor diye maç biletlerini 15 lira yaprak İlhan Cavcav misali fırsatçılığını gösterdi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder