twitter

30 Aralık 2014 Salı

Top 16'ya galibiyetle basladık / Galatasaray-Zalgiris Kaunas 78-69

Euroleague’de Top 16’nın ilk maçında kendi evinde seyircisinden yoksun Zalgiris’i ağırlayan Galatasaray Liv Hospital sahadan 78-69’luk skorla galip gelmesini bildi.


Son Olympiakos maçını 7 kişilik rotasyonla efsanevi biçimde kazanan Ataman’ın aslanları, Zalgiris karşısına yeni transferler Aleks Maric ve Justin Carter’ın katılımı ve Erceg’in sakatlıktan dönüşü ile daha güçlü şekilde çıktı. Jawai, Furkan ve Vougioukas’ın yerine Young,Maric eklemeleri yapıldı ve uzun rotasyonu Erceg,Young,Kerem ve Maric şeklinde oldu. Bu dörtlünün farkı; kağıt üstünde birbirini tamamlayabilen oyuncular olmaları Erceg dış şut tehdidi Young patlayıcılığı Kerem tecrübesi ve Maric de eğer form tutabilirse içerde sertlik getirebilmesiyle Galatasaray’ı bir üst seviyeye taşıyabilecek oyuncular.

Young henüz Avrupa’ya alışabilmiş değil savunmada pozisyon almakta ciddi sıkıntıları mevcut nitekim Javtokas özellikle ilk yarı bu eksiklerini genç uzuna bir bir gösterdi. Erceg savunma anlamında zaten var mısın yok musun oynuyor Kerem burada yine tecrübesi ve oyun bilgisiyle imdada yetişti. Pota altında bu kadar kötü savunma nedeniyle fazla kilolarıyla başı dertte Maric de bu maçta sadece görüntüsüyle süre buldu.

Forvetten Micov, Manuchar kadar olmasa da gerekli katkıyı yapsa da Pocius’un bu seneki formsuzluğu Galatasaray’da savunma ve hücumda sorun yaratıyordu bu problem Zalgiris maçına da yansımıştı ki Justin Carter isimli T-Mac görünümlü ama kalbinde bir Bruce Bowen barındıran bir adam sahneye çıktı. Galatasaray’ın yeni transferi atletizmi savunmadaki direnciyle takımı ateşlerken kritik dakikalarda sayıları ve ribaundlarıyla ne kadar doğru bir hamle olduğunu gösterdi.


İkinci yarıda savunma kaynaklı sayılarla oyun üstünlüğünü eline geçiren temsilcimiz Sinan Güler’in harika oyunuyla galibiyete ulaşmasını bildi. Şut istikrarı konusunda hala sıkıntıları olsa da Sinan Güler Milli takımımız ve Galatasaray için çok değerli bir oyuncu olduğunu yine gösterdi. Abdi İpekçi’de Ergin Ataman’a oyuna alması için tezahürat yaptığımız çocuk artık Ataman’ın ilk 5’inde değişilmez oldu. Bunu savunmada bitmek bilmeyen enerjisinin yanına skor tehdidi olmayı başararak yaptı. Sinan’ın bir başka özelliği de yabancı kuralı saçmalığını paragöz menajerler ve Türk oyuncular üzerinden rant sağlamak isteyen yöneticilerin yüzüne vurmasıdır. Bir Türk oyuncunun kendini geliştirirse, iyiyse oynayabileceğinin kanıtıdır Sinan Güler. Burada tabi Kerem Gönlüm’e de haksızlık yapmamak gerekiyor ama Ülkerspor izin verseydi San Antonio ile şampiyonluk yaşacak olan bir adama yabancı sınırı falan dersek komik olur sanırım.

Maç İstatistikleri


Galatasaray’da galibiyet önemliydi ama çok da büyütülmemesi gerekiyor oyuncu grubunun hala gidecek yolu var. Her sezon olduğu gibi Ataman bu sene de kervanı yolda düzecek. Zalgiris, Alba Berlin, Kızıl Yıldız ve Pana/Maccabi takımlarından 4 tanesi geçilmek zorunda ilk adım Kaunas galibiyetiyle atıldı. Bu noktada içerde söz konusu takımlara maç kaybetmemek gerekiyor Alba maçından sonra seyiricisiz oynama cezası bitecek. Galatasaray taraftarının 12 bin kişi her maç Abdi İpekçi’yi doldurması gerekecek zira Top 16’da her maç final.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder