twitter

21 Kasım 2014 Cuma

BJELİCA MANİA / FB ULKER MİLANO’DAN GALİBİYETLE DÖNDÜ 74-80


Bayern Münih galibiyeti sonrasında Top 16 için hayati önem taşıyan Milano deplasmanında Fenerbahçe Ülker 80-74’lük skorla galip geldi. Ricky Hickman, Semih Erden ve Nemanja Bjelica FB Ulker adına ön plana çıkarken Milano’da Marshon Brooks ve Daniel Hackett’ın çabaları mağlubiyeti önleyemedi.

Maça iyi başlayan sarı lacivertliler skorda üstünlüğü elinde tutamadı ve ilk çeyrek 23-21 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçti. İlk defa hücum değil savunmayla maça tutunan İstanbul ekibinde yılın en iyi skoreri Goudelock kritik dakikalarda sahne alsa da Münih performansından uzak bir görüntü çizdi. Euroleague’de geçen hafta süre dahi alamayan Semih Erden ilk beş başladı ve 12 sayı 7 ribaundla maçın yıldızlarından biri oldu. Hickman savunma sertliğinin ön plana çıktığı dakikalarda sorumluluk aldı ve maça kötü başlamasına rağmen galibiyette önemli rol oynadı.

 Bjelica ise İsveç çakısı rolünde takımın neye ihtiyacı varsa o işin başına geçti ve layıkıyla da görevini yaptı. Son 3 dakikada skor üretmekte zorlanan konuk ekibe içeri drive ile attığı turnikeyle nefes aldırdı, maçın sonunda serbest atışlarda hata yapmayarak yine takımına galibiyeti getiren isim oldu. Saha içinde her şeyi yapabilen Sırp forvet bazen aldığı savunma ribaundlarından sonra tüm sahayı geçerek hücumu başlattı bazen 2 numara gibi rakiplerini karşısına aldı bazen de 5 numara gibi bloklarıyla rakibe duvar oldu. Komple bir oyuncu nasıl olur diye merak ediyorsanız Bjelica’yı izlemeniz yeterli. Emir Barcelona maçında kaçırdığı 3’lükten beri potaya bakmıyor tam bir asist makinesine dönüştü, Karşıyaka maçında 10 asist 10 ribaund 2 sayılık performansı oyun karakterinin nasıl değiştiğini gösterir cinsten. Milano maçına ikide iki 3’lükle iyi başlayan ve iyi bir görüntü çizen genç Kenan’ın yorulduğu durumlarda Hickman yerine de 1 numarada kullanılabilir görüşündeyim.

Fenerbahçe Milano’da grup ikinciliği yolunda önemli bir viraj geçti şimdi Ülker Arena’da Turow sınavı ve Panathinaikos’tan alınacak bir rövanş var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder