twitter

18 Kasım 2014 Salı

Fenerbahçe Ülker vs Galatasaray Liv Hospital 17.11.2014



Pazartesi günü sendromunda ayakta kalmanızı sağlayacak en önemli unsur bazen bir basketbol maçı olabilir. Anadolu ve Avrupa yakasının basketbol temsilcilerinin karşılaşacağı mücadeleyi kafanızda oynayarak, dostlarınızla fikir teatisinde bulunarak ( ucu bucağı olmayan sataşmalar ) haftanın ilk iş gününü/okul gününü bir nebze de olsa kolayca atlatabilirsiniz. Carlos Arroyo mu, Andrew Goudelock mı ? soruları kafanızda dolaşırken mesai/okul bitivermiştir.


Taraflı tarafsız her basketbolsever için heyecan verici olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Ülker Arena’da oynanan mücadelede sürpriz olmazken Obradovic’in askerleri Ergin Ataman’ın aslanlarını evlerine eli boş gönderdi. Fenerbahçe 8-0 ‘lık seriyle başladığı maçta oyunun kontrolünü hiç kaybetmedi ve bir derbiye göre rahat bir galibiyet aldı. Sayı kategorisinde pek gözükmese de benim için Bodiroga’nın bir versiyonu olan Emir Preldzic’in harika saha görüşü ile Asya yakasının sahibi maçı kazanmasını bildi. Goudelock skorer oyununu sürdürürken Bjelica çok yönlü oyuncunun tanımını bilmeyenler için dün akşam Arena’da tekrar yaptı.

Galatasaray cephesinde Koç Ergin Ataman’ın maç sonu açıklamaları maçtan daha ilgi çekiciydi. Bir iki “Mola Alsana”, “Doping Yapsana” dışında kötü tezahürat olmamasına değinerek Fenerbahçe seyircisine teşekkür etti. Jawai ve Aradori’den beklediği katkıyı alamadığını ve bu oyuncuları oynatmakla hata yaptığını söyledi. Yaptığı özeleştiri ile gelişmeye açık üst seviye bir antrenör  olduğunu tekrar kanıtladı. Oyun içinde ise Nolan Smith sonrası dümende yine yeniden yalnız kalan 36 yaşındaki Carlos Arroyo’nun olmadığı bölümlerde Galatasaray kepenkleri indirdi. Furkan Aldemir ve yaşlı kurt Kerem Gönlüm’ün ribaundlarda üstün oyunları ve Erceg’in skora katkısı yeterli olmadı.


Fenerbahçe kadro derinliği ve formda oyuncularıyla daha iyi bir görüntü veriyor. Kenan ve Hickman’ın 1 numaradan katkısı artarsa ve 5 numarada bir kıpırdanma olursa Euroleague’de de üst sıralar hayal değil. Galatasaray’ın ise takım olma üzerinde daha çok çalışması gerekiyor gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder