twitter

25 Kasım 2014 Salı

DUSAN IVKOVIC'IN COCUKLARI / DUDA BABES

Anadolu Efes baş antrenörü Dusan İvkovic efsanevi bir basketbol koçu olmasının yanı sıra ünlü fizikçi Nikola Tesla’nın da akrabasıdır. Kaderin cilvesidir ki Tesla’nın vefat ettiği yıl Dusan İvkovic doğmuştur. Nikola Tesla alternatif akım üzerinde çalışmış bir elektrofizik uzmanı olmasının yanında insanları hayrete düşürecek bir öngörü yeteneğine sahiptir. Elektro adam “uzak” adlı bir telgraf, telefon, haber yayını, borsa görüşmeleri, deniz ve hava trafiğine yardım, eğlence ve müzik yayını gibi şeylerden bahsediyordu. Sırp fizikçinin kâhin olduğu konusunda insanlar hemfikirdi.

Tesla’nın anne tarafından akrabası olan Dusan İvkovic de basketbol camiasında bir nevi kâhin gibidir. İvkovic kimsenin kullanmaya cesaret edemediği cevherleri üst düzey bir platforma sunmaktan çekinmez. Onun buluşları dinamolar, frekans alternatörleri, vericiler değil insanlardır. Genç basketbolcular onun en önemli icatlarıdır. Öngörüsü sayesinde kendi çocuklarına güvenir ve her alanda onlardan verim almaya çalışır.

İvkovic son olarak Anadolu Efes’te 20 yaşın altında 3 oyuncuya A takımda şans vererek Türk sporu açısından önemli bir hamlede bulundu. Cedi Osman geçen sezon da rotasyonda kendine yer buluyordu ama bu sezon İvkovic’le birlikte takımın önemli bir parçası oldu. Özellikle Euroleague’de Real Madrid karşısında 16 sayı 7 Ribaund 2 asist ve 23 verimlilik puanı performansıyla zirve yaptı. Yine Nizhny Novgorod karşısında Furkan Korkmaz, Cedi Osman ve Emircan Koşut’un sahada olduğu bölüm İvkoviç Babes’in parkeye yansımış haliydi.

Cedi Osman

Furkan Korkmaz 1997 doğumlu ve takımın en genci. İvkovic kulüpten genç oyuncuların listesini istediğinde listede Furkan Korkmaz yoktu. Bir hakemin çok yetenekli bir çocuk var neden A takımda değil sorusu üzerine yöneticiler o daha çok genç o yüzden listeye yazmadık demelerine aldırmadan genç takım idmanına gitti ve henüz oyuncular ısınırken Furkan’ın burada yerinin olmadığını kendisini A takımda görmek istediğini belirtti. Yetenek olarak Türk basketbol tarihinin en önemli oyuncularından İbrahim Kutluay’a benzetilen oyuncunun harika saha görüşü ve şut mekaniğinin iyi olmasının yanında açık alanda iyi bir atlet olması potansiyel olarak kendisini uçsuz bucaksız bir yere koymamızı sağlıyor. Furkan henüz Cedi tarzında patlama yapamasa da henüz 17 yaşında Euroleague ve TBL’de önemli dakikalar aldı. Nizhny Novgorod maçında 20 dakikada 9 sayı 7 ribaund 4 asistlik performansı da göz ardı edilecek cinsten değil.

Furkan Korkmaz
Emircan Koşut 1995 doğumlu ve diğer iki oyuncu kadar takımda henüz kendine yer edinebilmiş değil. Pozisyonunda oynayan tecrübeli yıldız Nenad Kristic’in sakatlığı sonrasında Nizhny ve Real Madrid maçlarında 2 şer dakikalık periyotlarda oyunda kaldı. O da Hidayet Türkoğlu, Hakan Köseoğlu gibi yıldızların yetiştiği Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi’nin Sancak takımından çıkış yaptı. Yetiştiği ortam potansiyeli açısından fena bir referans gibi gözükmüyor.


Emircan Koşut
Takımda Euroleague’de şans bulamasa da parlak bir geleceğe sahip olması beklenen Okben Ulubay ve Efekan Coşar gibi isimler de İvkovic tedrisatından geçmekteler. Genç Türk oyuncuların yanında Avrupa’nın en iyi genç oyuncusu seçilen Dario Saric de bu sene İvkovic ile beraber Efes’e katıldı.


Bu genç ekip Euroleague ilk turunda son iki sezonun finalisti ve bu sezonun en büyük şampiyonluk adayı Real Madrid’i yenmeyi başardı. Henüz yolları çok uzun ama başlarında bu yolu daha önce gitmiş harika bir rehber var. Eğer onu dinlerlerse aslında yolun sonu pek de uzak değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder